Menjünk kirándulni a Zemplénbe, ha esik az eső!
2017. szeptember 24. írta: Major Éva

Menjünk kirándulni a Zemplénbe, ha esik az eső!

 Egy kedves ismerősöm kérdezte a minap, hogy hová menjen kirándulni a vendégeivel, akikkel a boldogkőváraljai Mandalaházban szálltak meg, mivel esőt mondtak az elkövetkezendő pár napra. Érdekes, hogy úgy gondolom sokszor, hogy ezt vagy azt nem ajánlom, mivel már biztosan mindenki ismeri, pedig annyiszor jön velem szembe a felismerés, hogy nem lehet elégszer ajánlani. Főleg hogy a Zemplén abaúji térségének látnivalói nincsenek agyonhájpolva.

Szóval eső, és 40-50 km vállalható távolságról beszélünk, hát vegyük is sorba azokat az attrakciókat, amik elérhetőek, és elég interaktívak ahhoz, hogy szórakoztatók is legyenek.

Boldogkői vár

 Adja magát a helyzet, mivel Boldogkőváralja a kiindulási pont, ezért legyen az egyik ajánlat a vár. Ahol október végéig még garantált hétvégi programokkal várják a vendégeket. Jelmezes tárlatvezetés, interaktív fegyvertapogató és a kóborlovagok harci bemutatója teszi emlékezetessé a várlátogatást. 2017_06_17_im7p0515.jpg

Fotó: Szelenczey László

Bestillo pálinkaház

 Igaz Boldogkőváralja a Gönci barack termőterület szerves része, a pálinkaházban kóstolhatunk somból, sarjmeggyből, málnából készült párlatokat is. Ha akkurátusan szeretnénk kóstolni, akkor kérjünk a főzdében pálinkavacsorát, természetesen előre egyeztetett időpontban. A sofőr sem marad főzött barack nélkül, mert a boldogkőváraljai asszonyok által készített barack szörp szintén kóstolható, és igazi kuriózum.bestillo_2010_222.jpg

Vizsolyi Biblia

 A reformáció 500. évében az első magyar nyelvű Biblia nyomtatásának helyére ellátogatni nagyon kézenfekvő. A Mantskovits Bálint Nyomtatástörténeti Múzeumban magunk is beállhatunk nyomdászsegédnek, és lenyomatolhatjuk a Biblia első oldalát.

dscf2226.JPG

Mézes Gergő méhészete

 A Vizsolyban található családi méhészet Mézmúzeummal is rendelkezik. Nem sok ilyet látni az országban. Megismerkedhetünk a méhészet eszközeivel, láthatunk méhviaszból készült használati tárgyakat, és megismerkedhetünk az apiterápia tudományával. Ha olyan időben érkezünk, amikor a méhek körül van teendő, akkor kaphatunk méhészkalapot, méhész-overált, füstölőt, és beállhatunk a méhek szorgos csapatába.mezesgergo_0126.jpg

Wellness

 A test és lélek kényeztetése a borongós őszi hónapokban nagyon fontos, hogy ne depisen ugorjunk neki a télnek, és ha esik az eső, akár ez is jó program lehet.

Több hotel is engedi, hogy csak a wellness szolgáltatásokat vegyük igénybe:

1174.JPG

Aranygombos Fogadó Telkibánya

vecsecity_wellness.jpg

Hotel Vécsecity **** Hernádvécse

wellness_aranybanyahotel_2_2_1.jpg

Aranybánya Üdülőpark Telkibánya

15731864_1329850200370434_3873300020472728_o.jpg

Hangterápiás program az Ezüstfenyő Hotelben Telkibányán

Tehát van itt program bőven, még zuhogó esőben is több napnyi program és lehetőség várja az ide érkező vendéget, úgyhogy ha esik az eső, nyugodtan induljanak a Zemplén felé!

A bejegyzés trackback címe:

https://abatur.blog.hu/api/trackback/id/tr6312888510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása